Pelastuslaitos palvelee juuri sinua!

Pelastuslaitos palvelee juuri sinua!

Kunnioitatko sinäkin kohteliaita, avuliaita ja osaavia palokuntalaisia? Todella hieno asia, sillä niin tekevät monet muutkin. Palokuntalaiset ovat ammattitaitoisia pelastus- ja turvallisuusalan ammattilaisia, joita löytyy jokaisesta Suomen kunnasta. Pelastuslaitoksen toimenkuva on todella laaja, johon kuuluu ensivasteyksikkö, tulipalojen sammuttaminen, onnettomuustilanteisiin yleisesti ensimmäiseksi paikalle tuleminen ja eläinten pelastaminen.

Keskitytään tänään kuitenkin siihen, mitä palokunnalle todella tärkeä kulkuväline eli sammutusauto sisältää. Aivan kuten jokainen kansalainen hankkii työssään tarvitsemaansa pakettiautoon kaikki olennaiset tarvikkeet, laitteet ja työvälineet, niin samalla tavalla myös paloautosta löytyy kaikki oleellinen. Yksittäisenä kansalaisena jokaisen on hyvä tuntea myös pelastuksen ABC , johon kuuluu Estä, pelasta, sammuta, hälytä apua, rajoita, opasta – toiminnot, joilla voi auttaa sekä itseään että lähimmäistä.

Tavarat paikoillaan jokaisessa tilanteessa

Jos olet esimerkiksi sähköasentaja tai sinulla on esimerkiksi metallipaja, niin tarvitset kaikille työkaluillesi hyllyt pakettiautoon, jolloin työvälineesi pysyvät järjestyksessä joka tilanteessa. Huoltoautoosi sopivat hyllyt pakettiautoon löytyvät kätevästi verkosta, jolloin esimerkiksi äkillisessä jarrustustilanteessa liikenteessä vasarat, meisselit ja sahat eivät putoa kuljettajan niskaan.

Modulaariset ja kätevät hyllyt pakettiautoon toimivat tilanjakajina optimoiden turvallisuuden ja työnkulun. Hanki sinäkin edulliset ja turvalliset hyllyt pakettiautoon, jolloin työkalutaulut, lastausrampit ja nostimet sekä laatikostot ja autokalusteet ovat aina siellä kuin pitääkin.

Pelastuslaitos on esimerkillinen aivan kaikessa

Aivan kuten paloautossakin kaikki on aina paikallaan ja löytyy nopeasti sammutus- ja onnettomuustilanteissa. Junatunkit, sormusleikkurit, metromaadoitin ja ensihoidon tärkeääkin tärkeämmät laukut varusteineen ovat helposti saatavilla. Ihmishenget ja myös eläimet ovat palokunnalle tärkeitä ja pelastuslaitos rientää aina apuun kaikkina kellonaikoina. Pelastuslaitoksen saa paikalle soittamalla numeroon 112 , joten tallennathan 112 -sovelluksen puhelimeesi. Avunsaantisi nopeutuu ja tarkka sijaintisi päivittyy hetkessä pelastuslaitokselle. Avunsaanti Suomessa on suhteellisen helppoa, joten olethan aina hätätilanteissa, niin pienissä kuin suurissa yhteydessä rauhallisesti paikalliseen pelastuslaitokseen. Apua on tulossa – kaikille, jotka apua tarvitsevat!

ariel