Yhteislaina vapaapalokunnan hankintoja verten

Yhteislaina vapaapalokunnan hankintoja verten

Vapaapalokunta on harrastus, joka kiinnostaa edelleen suomalaisia. VPK-toiminnalla on pitkät perinteet ja maassamme toimiikin useita vapaapalokuntia. Vapaapalokunnat saavat rahoitusta erilaisista työtehtävistä ja jäseniltään. Toisinaan tulee eteen tilanne, jossa tarvitaan ekstrarahoitusta jotain hankintaa varten. Vapaapalokuntatoiminnan rahoitus voidaan saada monella tapaa, mutta yksi tapa on ottaa yhteislaina esimerkiksi kahden jäsenen hakemana. Välttämättä vakuuksiakaan ei tarvita.

Aikaisemmin vakuudettomat kulutusluotot olivat säännönmukaisesti hyvin kalliita. Tänä päivänä tilanne on erilainen, koska kilpailu kulutusluottomarkkinoilla on kiristynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että edullisia lainoja on tarjolla. Lainojen kilpailuttaminen on paras keino välttyä maksamasta ylisuuria korkoja ja kuluja. Avaamme tässä kirjoituksessa sinulle, mistä lainojen kilpailuttamisessa on kyse. Kerromme sinulle kilpailuttamisesta lainojen vertailupalvelun avulla. Oli tavoitteenasi hakea lainaa 30000, 20000,10000 tai jokin muu summa, niin kannattaa lukea vinkkimme.

Lainojen kilpailutus kannattaa aina

Viime vuosien aikana kulutusluotoista on tullut päätuote monille pankeille ja rahoituslaitoksille. Pelkästään Suomessa toimii jo kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät kulutusluottoja. Lainanhakijan näkökulmasta tilanne on erittäin hyvä. koska lisääntynyt kilpailu on laskenut lainojen korkoa ja muita kuluja. Tilanteeseen on vaikuttanut myös ulkomaisten pankkien ja rahoituslaitoksien tuleminen markkinoille. Ulkomaisista pankeista ja rahoituslaitoksista erityisesti pohjoismaalaiset ja virolaiset pankit ovat aloittaneet toimintansa Suomessa.

Kulutusluottojen mainonnassa jokainen lainatuote kuulostaa toinen toistaan paremmalta vaihtoehdolta. Mainoksissa puhutaan halvoista koroista ja kuluttomista luotoista. Koroissa on kysymys kuitenkin esimerkkitapauksissa ja sinulle tarjottu korko voi erota suuresti esimerkistä. Jokaisen lainanhakijan kohdalla tehdään riskianalyysi, jonka perusteella lainatarjous annetaan ja tai hakemus hylätään. Paras keino välttyä maksamasta ylisuuria lainanhoitokustannuksia on kilpailuttaa lainat veloituksetta Rahalaitoksen lainojen vertailupalvelun avulla. Rahalaitos on toiminut yli 10 vuotta suomalaisilla lainamarkkinoilla. Lainojen kilpailuttaminen on kannattavaa. Se ei maksa mitään tai velvoita sinua mihinkään. Voit ainoastaan hyötyä kilpailuttamisesta.

Miten kilpailutus käytännössä tapahtuu?

Lainojen kilpailuttaminen vertailupalvelun kautta on helppoa ja nopeaa. Kaikki lähtee siitä, että sinun tulee arvioida kuinka paljon tarvitset lainaa. Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen hakijan kanssa, joka parantaa mahdollisuuksia saada edullinen laina. Onko tarpeesi esimerkiksi lainaa 30000? Vai onko mielessäsi jokin muu summa? Lainantarve kannattaa arvioida mahdollisimman tarkasti, koska ilmaista rahaa laina ei tietenkään ole.

Hakemuksen täytettyäsi se välitetään yhtä aikaa kaikille Rahalaitoksen yhteistyökumppaneille, joita on yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta. Lainatarjouksia annetaan sinulle hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Tiedot, joita sinulta pyydetään ovat aivan tyypillisiä lainanhakutietoja. Samoja tietoja olet tottunut antamaan varmasti aina hakiessasi lainaa. Tällä kertaa erona on se, että hakemus välitetään useille tahoille. Hakemuksessa pyydetyt tiedot liittyvät tuloihin, menoihin, lainanhoitokustannuksiisi ja asumiseen. Nämä tiedot kannattaa antaa mahdollisimman perusteellisesti, koska pitkälle antamisesi tietojen perusteella saat lainatarjouksia.

Pian lainahakemuksen jättämisen jälkeen alat saamaan lainatarjouksia. Tarjouksia voi tulla muutamassa minuutissa useita. Tämä on mahdollista siksi, koska tekoäly käsittelee automaattisesti lainahakemukset ja antaa vähintäänkin alustavan lainatarjouksen. Näet saamasi lainatarjoukset listattuna sivustolle. Lainatarjouksien yhteydessä näet lainan koron ja kaikki kulut. Sinun kannattaa kiinnittää huomioita erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon, johon on sisällytetty kaikki lainan kulut, joita ovat koron lisäksi avausmaksut, nostopalkkiot, tilinhoitomaksut ja mahdolliset muut kustannukset.

ariel